Navigácia

  • Zápis prvákov na školský rok 2024/25🌞🐸✂️🖍️

    V stredu 3. apríla sa v základnej škole konal zápis predškolákov do prvého ročníka. Budúci žiaci si spoločne popozerali rozprávku O troch prasiatkach🐷🐷🐷  poskladali obrázkovú osnovu, vyplnili pracovný list, vystrihli, nalepili a dokreslili žabky🐸 do pekného veľkého jazierka  a neobišlo ich ani viazanie šnúrok....a veru sa aj potrápili. Za statočnosť a šikovnosť si odniesli malé darčeky. 

  • Interaktívne divadielko v škôlke 🌳🌲🌷🧚

  • 5.deň - Medzinárodný deň vody 💦💙

    Voda je veľmi vzácna tekutina. Pre ľudí je čistá voda tou najzdravšou... žiaci si počas Medzinárodného dňa vody celý deň hasili svoj smäd touto vzácnou tekutinou. Urobili veľa pre svoje zdravie. Poďakujú sa im ich kosti aj  zúbky,  pretože pre ne je čistá voda najzdravšia. 
  • 4. deň - Ponožková výzva - Medzinárodný deň Downovho syndrómu 🧦🤗

    21. marca sme si aj tohto roku pripomenuli, že sú medzi nami ľudia, ktorí to nemajú v živote ľahké.  Aj takto, rozdielnymi ponožkami, sme si na nich spomenuli a uctili si ich deň. Možno sú v nejakých veciach  rozdielni, ale zároveň sú rovnakí ako všetci zdraví. Potrebujú našu pozornosť a pochopenie...

  • 3. deň - Medzinárodný deň lesov 💚🌳🌲🍀

    Žiaci sa v 3. deň našej výzvy ocitli v ríši zvierat. Škola sa premenila na tajomný les, v ktorom sa vedľa seba ocitli vlk aj žabka, tiger aj prasiatko, býk aj dinosaurus. A nažívali si veru dobre. Nikto sa nemusel skrývať ani báť. Zvieratká si posadali do lavíc a učili sa ako žiaci...učila ich pani učiteľka sova...🦉

  • 2. deň - Medzinárodný deň divadla pre deti a mládež 🃏🎩🎭

  • 1.deň - Medzinárodný deň planetárií

    Deň, počas ktorého prišli naši žiaci oblečení v odtieňoch žltej farby, nám pripomína Medzinárodný deň planetárií. A čo tá žltá farba? Predsa je to farba Slnka, nášho stredu vesmíru, ku ktorého patrí aj naša Zem so svojou obežnou dráhou. Aj takto si predstavujú naši žiaci vesmír. Stvárnili ho na svojich pestrých obrázkoch.

  • Zápis do 1. ročníka ZŠ

    Riaditeľka Základnej školy s materskou školou v Ďačove v súlade s §20  zákona 245/2008 Z. z. školský zákon oznamuje rodičom, že zápis žiakov na plnenie povinnej školskej dochádzky na školský rok 2024/2025 sa uskutoční

    3. apríla 2024 od 13:00 - 15.00 hod. v budove ZŠ.

     

    K zápisu je potrebné: 

    • vyplniť elektronickú prihlášku na web – stránke školy, ktorá je sprístupnená na stránke školy do 2.4.2024 (https://zsmsdacov.edupage.org)
    • vytlačenú prihlášku (podpísanú oboma rodičmi / zákonnými zástupcami),
    • rodný list dieťaťa,
    • občiansky preukaz,
    • poplatok za písanky do 1. ročníka  - 10 €

     ​​​​​​​​​​​

  • Kde bolo, tam bolo...

    4 členné družstvo, ktoré tvorili Natálka Sontagová, Norik Bujňák, Benko Kanuščák a Radko Kontroš sa zúčastnili  literárneho kvízu. Podmienkou bolo obliecť sa ako postavy z knihy o Pipi Dlhej Pančuche. Literárna súťaž sa konala v priestoroch kultúrneho centra Galéria v Lipanoch. Tím musel zvládnuť množstvo zaujímavých úloh, zameraných na tvorivosť, fantáziu a vedomosti.  Svojimi správnymi odpoveďami si vyslúžili krásne 3. MIESTO z pomedzi 12 družstiev. 🥳🥉📚

  • ŠKD - návšteva knižnice v Lipanoch

    Utorkové popoludnie navštívili naši žiaci vynovenú Mestskú knižnicu v Lipanoch.  Teta knihovníčka im predstavila  knižnicu, aby sa v nej vedeli lepšie zorientovať. V knižnici nemohli  chýbať police s detskými knihami, s knihami o zvieratkách a rôzne iné múdre knihy, ktoré ich hneď zaujali. Mohli si v knihách aj zalistovať a čo to prečítať. 📘📙📚📖

  • Nezvyčajný týždeň v našej škole...

  • Malá výstavka výšiviek

    Hodiny pracovného vyučovania v 3. a 4. ročníku sú zamerané aj na objavovanie veľkého množstva ručnej práce. Hotové výrobky si mohli poprezerať na mini výstavke výšiviek. Žiakov zaujímalo ako vzniká tkanina, pletenina, ako rozdeľujeme stehy pri šití. Samotné vyšívanie si aj vyskúšali. A veru aj ich trpezlivosť. Rovnako chlapci aj dievčatá obstáli na výbornú. 

  • Týždeň slovenských knižníc 2024 u nás v školskej knižnici

    Týždeň od 4. do 10. marca 2024 sa stal Týždňom slovenských knižníc. Knižnice v tomto týždni pripravili pre svojich čitateľov rôzne atraktívne prekvapenia. Besedy so známymi spisovateľmi, predstavovania nových kníh, odpustenie rôznych poplatkov a iné. Aj naša knižnica ponúka našim žiakom množstvo  zaujímavých kníh v nových policiach, ktoré nám bezpečne postavili rodičia našich žiakov - čitateľov. Aj touto cestou sa im chceme veľmi pekne poďakovať. 🤗

  • Hviezdoslavov Kubín -70. ročník - školské kolo

    Každoročne sa vo februári konajú triedne a neskôr školské kolá Hviezdoslavovho Kubína. Žiaci medzi sebou súťažia v prednese poézie alebo prózy. Porota tohto roku udelila ceny štyrom najlepším súťažiacim. Norikovi Bujňákovi, Márii Semanovej, Simonke Falatovej a Natálii Sontagovej. 

  • Pojazdné planetárium 🌍🌟🌞🌜✨

    V piatok dopoludnia sme v škole dostali prekvapenie. Prvé prekvapenie bola návšteva detí z materskej školy a na  druhé sme si museli chvíľu počkať, pokiaľ sa nafúkne...bola to veľká kopula, ktorá nám zabrala polovicu telocvične. Premietala sa v nej pekná náučná rozprávka o zvedavom krtkovi, ktorý chcel spoznať celý svet. Spoločne s ním sme spoznávali svet a dokonca aj vesmír. Nie len krtko, ale aj všetky deti a žiaci si vychutnali a určite objavili zaujímavé a poučné informácie. 

  • Všetkovedko a Pytagoriáda - oceňovanie

    A je to tu. Múdre hlavičky dnes boli oceňované...v súťaži Všetkovedko získali naši 4 žiaci titul Všetkovedko a 15 žiaci titul Všetkovedko učeň. Titul Všetkovedko získala Noemi Sára Kačeňáková, Mária Semanová, Norbert Bujňák, Radovan Kontroš, ktorí boli úspešní v školskom kole ale aj v celoslovenskom kole s ostatnými súťaziacimi z iných škôl. V Pytagoriáde získali žiaci 3. ročníka titul Úspešný riešiteľ. Všetkým oceneným blahoželáme. 

  • Čítanie zo zaujímavých šlabikárov

    Na hodine čítania sme si prelistovali  a prevetrali staršie šlabikáre. Pamätajú si ich žiaci, ktorí sedávali v laviciach pred 30 - 40 rokmi. Písmenká sa ani nezmenili, ani nepribudli, ba ani neubudli. Všetko je v poriadku. Mama má Emu...Ema má mamu...🅰️🅱️🔤

  • Polročné prvácke pochvaly...🥇🧮📄

    Tak a je to tu....prvý polrok za nami...Naši prváci sú už riadni žiaci. Majú za sebou prvé písmená, počítanie do 10, našli si nových kamarátov a mnoho iného. Všetci za ich snahu dostali pekné pochvaly a odmeny.  Prajeme im, aby sa im naďalej v škole páčilo a darilo. 

  • Karneval 2024...🎭

    V stredu 31.1. sa roztancovali všetky masky, ktoré sa prišli zabaviť na polročný fašiangový karneval v našej škole. Jede jede mašinka, kačací tanec, metlový tanec, stoličkový tanec, dámska volenka, veľa súťaží a pohostenia ... každý žiak mal na výber. Zabavili sme sa všetci na tanečných hitoch v krásne vyzdobenej telocvični. Masky odchádzali s úsmevom na tvári a takto veselo sme uzatvorili prvý polrok školského roka.

  • Prvouka - skúmanie pôdy...🔎🔬

    Z čoho sa skladá pôda? Aké má zložky? Čo obsahuje? Na tieto otázky si naši druháci vedeli odpovedať sami, počas skúmania pôdy priamo na hodine prvouky. Vybavení pomôckami sa prehrabávali v kôpkach pôdy. 

strana:

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Ďačov 110
    Ďačov 110
  • +421 903 423 677

Fotogaléria

Novinky